Activitats Tardor 2012 / Toni Gonzàlez – Escena Internacional Bcn

Encara avui hi ha gent que em pregunta si estic a Londres. Doncs no, treballo des de Barcelona. Vaig tornar per impulsar la cultura des d’aquí on crec puc ser més útil en aquests moments tant difícils.

Els projectes en els que estic treballant i que explico tot seguit són obra de molta gent que hi col·labora. Ens organitzem de maneres molt diverses aprofitant la flexibilitat de les eines digitals i la disponibilitat en funció de les ocupacions de cadascú. D’aquesta manera els projectes es realitzen de manera eficient, amb els recursos intel·lectuals i econòmics adequats i estrictament necessaris.

Estudis d’Impacte Econòmic

En aquest moments estem en disposició de calcular nous impactes econòmics, culturals i socials d’esdeveniments i festivals. Tenim la metodologia afinada. El procés és accesible i els resultats són espectaculars per argumentar que la “CULTURA NO ÉS UN LUXE”. En aquest enllaç hi trobareu una reflexió sobre la metodologia.

  • Actualment estem en la fase final de dos estudis d’impacte econòmic d’esdeveniments populars i tradicionals: Les Falles d’Isil a les Valls d’Àneu i l’Aquelarre de Cervera a la Segarra.

  • En aquests dos estudis s’ha fet recompte d’assistents, enquestes als visitants, als establiments hotelers, entrevistes, càlcul de la millora de la producció, del valor afegit brut i de l’ocupació. A més d’una valoració qualitativa de l’impacte cultural i social.

Comunicació, Xarxes Socials i Desenvolupament Web

Ja està en marxa una nova activitat de disseny d’estratègies de comunicació i de les tecnologies necessàries per fer-les accessibles al món de la cultura. La comunicació que proposem s’inspira en la participació, el software lliure i s’aplica en l’espai virtual d’Internet.

  • Elaborant pla de comunicació per a ENICPA – European Network of Information Centres for the Performing Arts. Un estímul assessorar la comunicació als més rellevants centres especialistes en comunicació i informació de les arts escèniques als seus països.
  • Ja en fase de prototip el projecte SOS-ARTS. Un portal per obtenir i compartir recursos per a la creació i producció de les arts escèniques i la música.

  • Creació d’un nou portal participatiu i interactiu per als muntanyencs dels Ports de Tortosa-Beseit i del Mont Caro a les Terres de l’Ebre.

Auditories i Plans d’Internacionalització

Les auditories i plans d’internacionalització seguint el sistema “Rutes d’Internacionalització” és la manera més segura d’abordar l’experiència internacional d’artistes, companyies i organitzacions de les arts escèniques i la música.

  • Estem acabant el pla d’internacionalització del projecte “Explica Dansa” de BdDANSA / Toni Jodar i Beatriu Daniel. El proper Novembre es presenten al Sadler’s Wells, la catedral de la dansa a Londres, moment que servirà de plataforma per a la seva internacionalització al Regne Unit i a Europa.
  • En les properes setmanes comencem noves auditories d’internacionalització.

Difusió de Continguts i Formació

  • Segueix la col·laboració regular a la REVISTA ENTREACTE de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya a la secció “Una Finestra al Món”.
  • Subscriviu-vos al blog “Cultura és Política” on publico regularment reflexions i informacions sobre l’estat de les polítiques culturals i bones pràctiques per a la gestió cultural internacional. No deixeu de visitar-lo regularment i subscriviu-vos. Les darreres entrades han estat:


 

Deja una respuesta